diumenge, 19 d’octubre de 2008

ALPHONSE MUCHA


Com un diumenge qualsevol intento esquivar el tedi matinal i aprofitar una de les avantatges que ens dona Barcelona i les ciutats de tipus mitja-gran. Aprofito per visitar l’exposició d’Alphonse Mucha (llegiu Muja amb la jota catalana).
Agafo el 27 a la Plaça Molina que fa la seva darrera parada a la Plaça Espanya i d’allí cap al CaixaForum, una fira d’hostaleria te ocupat tota l’Avinguda Reina María Cristina, així que tinc que anar per Carrer Mèxic , a mig carrer i en mig de les obres del carrer que el mante tallat al transit un gran enrenou, Bombers, Mossos i cotxes de la TV, la TV3, la BTV i d’altres, una façana d’un edifici mig socarrimada, ennegrida per el foc en una vivenda i per el fum que ha malmès les vivendes situades damunt la vivenda sinistrada, en arribar a casa m’entero que una senyora de 53 anys a mort en l’incendi.
Entro al CaixaForum que ja son les dotze i vaig directament cap a l’exposició, una important cua fa que em tinga que esperar uns deu o quinze minuts, però al fer una bona temperatura no la trobo cansada ni molesta. Entro a l’exposició i la sala es força plena, però que permet veure-la be, sense angoixes, em de reconèixer que La Caixa es una entitat força organitzada.
L’exposició esta be, en Mucha es un il•lustrador dels que aquí diríem modernistes, denominació que per un rus que viu a París amb llargues temporades a USA, resultaria desconeguda, ja que denominar-lo creador de l’Art Nouveau seria molt mes correcta. De totes formes no crec que l’exposició tinguí l’importancia que se li ha donat en premsa, es un exposició correcta, però res més, una de tantes. Aquesta setmana entrant si que fan una bona exposició amb importants pintures de la Galeria del Uffizi de Florència, la millor de l’any sense dubtes.
Per altre canto estic content ja que com a soci de l'Ateneu a la fi el nostre Ajuntament ens escoltar i cambiar el nom del Carrer del Duc de la Victoria, titul donat al Gral. Espartero despres de bombardeijar Barcelona i matar a molta gent,per el del filosof, poeta, bon vivant i estimat ateneista Francesc Pujols.

14 comentaris:

pescador ha dit...

hola civisliberum, finalmente enchufandome un poco con el monitor, bastante ocupado por estos lados...como va la vida por catalunya, porque aca apesta!
un gran abrazo libertario compañero de la vida!
salud!!!!!!!!!!!

Francis Black ha dit...

el sabado en La vanguardia habia un articulo de G. Moran sobre esta exposición

civisliberum ha dit...

Gracias por la visita pescador.

civisliberum ha dit...

Lo lei francis y la verdad que no me entusiasmo tanto como escribe Moran.

panterablanca ha dit...

Tu si que en saps de viure! I felicitats per lo del canvi de nom del carrer ;-)
Petons felins

civisliberum ha dit...

Una forta abraçada felina.

Montse ha dit...

Quina sort viure a Barcelona, i poder gaudir tranquilament de les ofertes culturals que ofereix.
D'altra banda també és cert que podria acostar-m'hi en cotxe, però no és el mateix, encara que si molt em convé o convingués vindria.

civisliberum ha dit...

Montse, em sembla que vius al costat, tampoc estas tant lluny.

Núria ha dit...

Ara em fas dubtar si anar-la a veure. En tenia moltes ganes. Mucha m'agrada molt. De fet, en volia parlar al bloc.

civisliberum ha dit...

Nuria,
Com ja es oberta la de la Galeria dels Uffici de Florencia pots veure les dues, l'una o l'altra segur que t'agraden

garmir ha dit...

Hola:
Un bon article, com sempre.
Edmón.

civisliberum ha dit...

Gracies per la visita Garmir.

hugo solo de zaldivar zambelli ha dit...

Conde del asalto por nou de la rambla no hay color duc de la victoria bueno la ciudad cambia tambien habria que mirar lo de roger de lluria ya que el almirante y sus tropas a mas de un civil habran matado no se que hace con nombre de calle en la pacifica barcelona y la calle almogavers tropas de asalto en plan SS pero en la edad media y la calle de ali bey un espia al servicio de la corona española debe de haber cantidad de calles esperando la pacificacion carrer de la pruna carrer del pate del fuet botifarra autenticos nombres para calles bueno es necesario una despersonalizacion lo mejor y asi nadie se pelea 1 norte 2 poniente etc etc duc de la victoria lo mejor buscar un nombre de alguna victima del bombardeo carrer de paco y eulalia una bomba los pillo follando.

civisliberum ha dit...

Tienes razon hugo, seria mejor sustituir los nombres de batallas y militares, por los de filosofos y gente de paz.