
Hi ha caps de setmana llargs, curts, aprofitats, desaprofitats, intensos, menys intensos, alegres, tristos, per recordar i per oblidar. Aquest, en general, ha estat d’allò més ben aprofitat.
El dissabte, a més de passar el matí fent les compres de la setmana vaig anar per la tarda a la llibreria La Central del Carrer Mallorca per veure les novetats editorials, cosa que solc fer cada dues setmanes i fer apilament de llibres que em sembla em podran interessar. Vaig trobar Crucigrama, d’Isabel Núñez, llibre que cercava des de feia dies, però que es complicat de trobar. Sols en arribar a casa, vaig començar la seva lectura, contes curts de vivències de l’autora, extremadament acurats i ben escrits, una meravella, un petit tresor, molt proper tant per l’edat de l’autora, com per les situacions i desitjos d’un temps i d’un lloc. Un llibre per guardar i cuidar be.
Cap el tard i veient el virus Fifa que atacava al Barça, amb uns amics vam decidir canviar d’esport i anar a gaudir en alguna pantalla de bar de la final de la Copa del mon de rugbi entre Anglaterra i Sudafrica, desprès de fer una ruta per les abarrotades franquícies de Pubs Irlandesos que donaven la final, a la fi en trobarem un que si be estava de gom a gom, era possible de veure el match incòmodament en alguna de les 4 grans pantalles que hi havia. Tret, d’agradarme aquest esport per l’estètica visual i modal, l’ambient dels seguidors de tots dos equips era fantàstica i el fair play força intens. També em va xocar la quantitat de Sud-africans que viuen a Barcelona, ja que les banderes d’un o altre país eren proporcionalment similars en tots els locals on anàrem. Va guanyar Sudafrica, i cas curiós, en un país on un 90% son negres no hi havia cap jugador amb aquest color de pell.
Diumenge, a més de passar un tradicional matí gaudint de la lectura dels diaris i els seus dominicals, per la tarda vaig anar al Teatre, el STALIN de Flotats, una bona i cuidada posada en escena i una insuperable Carme Conesa, amb una credibilitat fora de dubte, tant en el seus diàlegs, com amb els seus silencis. En Flotats, gran professional, dominador de l’escena, en el paper d’un Stalín autoritari, egolatra, dur, incontinent, que si be un gran actor com en Flotats sap dur a terme, no es la persona mes adient per fer·ho, la seva cantarella i modals, si be son fantàstics per fer un barroc Cyrano de Bergerac, no es el mes acertat per fer un inhuma Stalín. En general l’obra es molt correcta i val la pena veure·la, però potser un Teatre tan gran com el Tivoli no fos el més adequat, ja que si en un aforament de mil butaques, n’omples solament 500 (que son mes o menys les que vaig calcular que hi eren), el teatre sembla vuit. Tampoc l’elevat preu de 33 € ajuda molt, però un cop vista l’obra els dono per ven aprofitats.
En arribar a casa, vec que en Raikkonen de Ferrari (el meu equip favorit) ha guanyat el mundial de F1 contra tot pronòstic. També vec que els seguidors de Fernando Alonso estan contents, l’odi contra el favorit Hamilton els pot mes que la derrota del seu ídol. Una manera com un altra de “fer amics”, l’odi contra l’adversari es una constant d’aquestos seguidors, recordo l’any passat a Montmeló quant Schumacher va tenir un accident que el va fer abandonar, l’alegria i cridòria d’aquestos seguidors va fer indignar als afeccionats de la F1 de sempre, ja que el fair play era una característica fins a l’irrupció d’Alonso a la F1. Consecuencies, que en Niki Lauda digui que la mala educació d’Alonso i els seus seguidors sigui per culpa de les nefastes escoles espanyoles, el dit, “fent amics”.