dimarts, 11 d’agost del 2009

FERRAGOSTO


Carrer de Sant Jaume - Ciutat de Mallorca

Dissortat mes d’agost, període que fa uns anys l’ocupava per fer algun viatge mes o menys llunya, però que amb el temps considero mes adient passar la major part a Barcelona, amb escapades a la platja els caps de setmana i guardar els viatges per mes endavant.

Dissortat mes de relax i vagància, on el tedi que produeix la calor angoixant i molesta absorbeix tot tipus de desitjos i activitats. On el malestar que produeixen els anys viscuts si afegeix el malestar que produeixen les altes temperatures, l’humitat i el sol abrasador. Les engrescadores aventures estivals de la joventut han deixat pas al tedi mes agostat. La ciutat buida de coses interessants, plagues bíbliques de turistes mal educats fan de l’ocupació enganxosa de la ciutat la seva principal visibilitat.

El temps ens fuig despresa, però sense cap transcendència. Exclusivament amb tot allò que es just, tant de paraules com d’interès. La llegida diària dels diaris no arriba a ajudar-nos a fer passar el temps, sense notícies importants, sense passions desaforades. L’intermedi de l’any esta aposentat i no hi ha res que el disturbi. De fet ni els atemptats de ETA a Mallorca ni la mort del capità del Espanyol tenen l’enrenou que tindrien d’haver passat en un altre mes.

La tria i compra de llibres ens fa tenir l’esperança de que superar l’inactivitat i l’imaginació d’agost es possible, però compris el que compris difícilment ens ajudarà a res, si mes no a passar un xic l’estona. L’immobilisme s’afiança en la condició humana de qui s’avorreix en el mes d’agost i que desitja que aquest passi l’abans possible.

Procuro fer els menys dies de vacances en aquest mes i guardar dies per disfrutar per mes endavant, en èpoques en que tot es normal, on existeixen les botigues obertes, no hi ha rebaixes, els aeroports no estan de gom a gom i el meu desig de viatjar i fer coses es sincer.

De moment pasar els matins a la feina i arribar a casa el mes prest, anant passant els dies fins el 19 d’aquest mes, que faré uns dies de vacances fins l’entrada al saludable setembre. Uns dies per el Rossello i Sud de França m’ajudará a acabar un any més el fatidic mes d’agost.

6 comentaris:

´´ ha dit...

Si puedes ves a la exposicion del cccb que hay sobre el Jazz , esta muy bien y no hace calor.

civisliberum ha dit...

Si la tinc prevista francis. Aquest tarda he anat al Museu Picasso a veure Kees Van Donguen, força interesant, de pas he tret el carnet-abonament anyal per 10 €

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Gràcies per la referència que fas del meu comentari al bloc del Edmón (garmir), gràcies en això e clicat al link que m’ha portat al teu bloc, no el coneixia i m’agradat el que he llegit, amb el teu permís em permeto la llibertat de posar-te un link al meu bloc en la secció de enllaços interessants, i si de tant en tant et passes i em deixes els teus comentaris, critiques, o el que vulguis, seràs ben rebut i intentaré donar-te resposta.
Thanks!!

PD. Aquest any he fet vacances la segona quinzena de Juliol, i faré 15 dies la primera quinzena de Setembre, per tant em toca treballar tot l’Agost, i t’asseguro que es Terrible!!!!, ja tinc ganes de tornar a fer vacances!!!. No puc amb la calor!!!!

Montse ha dit...

Hola civilsberum, jo aquest any m'he agafat tot l'agost, bé el 31 començo a treballar, necessitava descansar, relaxar-me, i sí estic d'acord amb tú l'agost és agobiant, però bé he anat a Eivissa i ara estic a casa descansant, possat les coses em ordre, i dormir... Encara em queden dies per l'octubre i pel desembre. Aquest any estic esgotada, en fi, m'agobia la calor que fa, però OSTRES DESCANS, PAU I TRANQUILITAT.

civisliberum ha dit...

Agrait Quim de que em posi un link al teu blog.

civisliberum ha dit...

Jo començo el 19 Montse i encara en quedaran molts dies per mes endavant.