dissabte, 20 de desembre del 2008

DISSABTE A GIRONA


Grand Central -NYC

Preparat per passar com sigui aquestes festes de Nadal. Sentiments totalment contradictoris apareixen i desapareixen en el meu pensament, en mi s’intercalen tot el que els partidaris i els detractors d’aquestes festes exposen apassionadament. Per una part l’essència consumista i familiar de les festes m’aixopluga totalment i per altra banda les ganes de que aquets dies passin depressa es el que més desitjo. Les despeses supèrflues i antisolidaries, l’obligació de ser feliç per Nadal, els dinars excessius per un que acaba de fer un regim amb resultat positiu i un reguitzell de moltes més coses fa que estiga a desgrat tots aquets dies, però la companyia de la meva família més volguda em fa sentir be.

El cert es que aquestes festes estan basades en la mentida, el cristianisme adopta el solstici d’hivern que es celebrava des de temps immemorial per imposar el naixement de Jesús, naixement que de cap manera qüestiono i que de les ensenyances en vida de Jesucrist m’agradaria ser seguidor fervent, però que son un repte molt difícil i tant sols que intentem imitar quelcom serem sense cap dubte persones bones. Dit això, també tinc que dir que el total allunyament de l’església catòlica actual de les ensenyances de Jesucrist, fa que cada cop estiga més allunyat del que imposa la jerarquia catòlica actual. Que diferent l’església d’avui de l’església del primers cristians, no es pot ni reconèixer a Crist en l’actual jerarquia, aquesta fa tot el contrari que ens va ensenyar Jesús, de fet considero que si Jesús visques avui i fos catòlic apostataria d’una església totalment anticristiana.

Per altra banda aquest matí he estat a Girona, potser l’única ciutat de la península realment europea. El motiu anar a la Fontana d’Or per visitar l’exposició “Orígens de l’avantguarda russa”, una exposició correcta però res del altre mon. Com sempre que vaig a Girona hi vaig amb tren, passats els sotracs de fa uns mesos tinc que dir que actualment el viatge es ràpid i eficient, amb bons trens i força nets, un viatge de poc mes d’una hora però que permet llegir tranquil•lament o gaudir del paisatge. Dono un tomb per la ciutat i en plena Rambla de la Llibertat signo contra les corrides de toros, que sembla ser es vol presentar una iniciativa popular al Parlament per eliminar-les, almenys l’espectacle de la mort i la tortura del pobre animal. Dino com sempre molt be a Casa Marieta a la Plaça de l’Independencia i torno a Barcelona amb tren.

I res, passant el cap de setmana amb tranquil•litat i bons aliments, sense fer res d’especial. Dema sembla ser que al Magazine de La Vanguardia surt un article força interessant que demostra que en Hitler va instigar el Alzamiento nacional de Franco. Els documents han estat trobats en diverses parts d’Europa i demostra la submissió total de Franco i dels caps del exercit espanyol a Adolf Hitler.

10 comentaris:

´´ ha dit...

Hola me interesa esta idea : "Girona, potser l’única ciutat de la península realment europea." La podrias desarollar un poco .

civisliberum ha dit...

Se le nota un ambiente de ciudad nordica que no esta en las otras ciudades españolas. Eso si, de ciudad europea provinciana. Existe un individualismo muy marcado, pero con un nivel de sociabilidad y respeto a lo comun muy elevado.
No soy de Girona, pero me gusta el sentido de convivencia de la ciudad, me recuerda a las ciudades pequeñas del norte de Europa.

garmir ha dit...

Hola Civisliberum:
Bon Nadal i any nou.
Edmón.

hugo solo ha dit...

Tienes razon en lo de Girona despues de leer la portadade hoy de La Vanguardia sobre Chaves y Montilla uno se pregunta que pinta aqui el venezolano no creo que se necesite tanto el petroleo como para llegar a esto.

civisliberum ha dit...

Bon Nadal Garmir.

civisliberum ha dit...

Jajajajajaj es verdad Hugo. Siempre vtan genial.

Unknown ha dit...

Bones festes!
No m'havia plantejat aquest concepte de Girona com a petita ciutat nordeuropea, però m'agrada.

Carmen Marcos ha dit...

Hola Civisliberum,
que tinguis un bon i fructifer 2009, 2010, 2011, 2012.....
Carme.

civisliberum ha dit...

Bones festes Nuria.

civisliberum ha dit...

Bones festes Carme i benvinguda